-
Butiken

PVC KOPPLINGAR DIREKT FRÅN FABRIK UTAN MELLANHÄNDER!

Vi har inte haft PVC rör och kopplingar jättelänge i vårt sortiment. Bara sedan 2019 och då importerade vi från lite olika Europeiska tillverkare. Men nu 2020 tänkte vi att vi skulle ta tag i detta en gång för alla och se till att ge våra kunder det som vår sloga säger på riktigt! Direkt till dig - utan mellanhänder!


Jaha! Vad har ni nu hittat på då! Jo. . .

Som vi skiver ovan så har vi har inte haft PVC rör och kopplingar i vårt sortiment så länge. Så nu när sommaren gick mot sitt slut så tänkte vi att vi skulle ta tag i detta på allvar. Dels för att priserna på många kopplingar är löjligt höga på den Svenska marknaden och dels för att det är en plastbit vi pratar om! De kostar ju nästan ingenting att tillverka! De kopplingar som är dyra att tillverka är ju de mer avancerade varianterna med o-ringar och gängor osv. Därför tänkte vi att PVC 90° | 45° | muffar och andra limmade detaljer borde vi kunna pressa priserna på. Det är ju kopplingarna som man limmar som går åt när man gör en installation, man gör nästan alltid fel och får slänga någon koppling och nån rörbit! Så det är ju de detaljerna som inte ska kosta en arm och ett ben sas. Så sagt och gjort!

Vi gick till botten med var PVC kopplingarna och rör egentligen kom från och lyckades genom stora inköp att skära bort alla mellanhänder! som fanns på vägen! Vi lyckades alltså få till ett avtal med med en stor tillverkare från norra Spanien som tillverkar till en mängd olika märke! Från dem tar vi numera alla våra PVC relaterade produkter och vi skickar dem med våra kemikalie sändningar när de ändå ska skickas hit från norra Spanien! Miljövänligt - Ekonomiskt och så miljömässigt hållbart PVC kopplingar kan bli!

Hur kan vi frakta dem med kemikalierna tänker ni kanske? De går ju redan i fulla lastbilar? Ja det stämmer, men kemikalierna väger så mycket att vi kan inte ställa dem på pallar hur högt som helst för då krossar egenvikten de understa kemikalie hinkarna. Det innebär att kemikalierna egentligen inte tar mer än en 2/3 lastbil rent volymmässigt som ni kan se på bilden nedan. Därför finns det massor med utrymme för lättare produkter som t.ex. PVC kopplingar ovanpå kemikalie pallarna! Listigt va?!

 

Tänker man på miljön så finns det massor med enkla saker att göra för alla företag som importerar och säljer varor som inte är närproducerade. Det enklaste man kan göra det är att sluta bränna dieselolja för att frakta luft! Ett faktum som är otroligt vanligt med alla produkter som finns att köpa i all sorts handel idag. Frågan man ska ställa sig som konsument är: Hur kom denna produkten till butiken eller lagret från tillverkaren och sen vidare hem till mig? Om man räknar på det så skulle nog hälften av alla lastbilar på vägarna och ungefär hälften av alla containerfartyg på våra hav kunna tas bort.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.