-
Butiken

GreenMachine i lager!

Plötsligt händer det brukar man säga! Dagen är här när den helt nya och fullständig banbrytande poolvärmepumpen landade på den svenska marknaden! Ett projekt ser sin fulländning efter mer än 2-1/2 år av tester på tester - ändringar och sen fler tester - därefter utvecklig - design och fler komponentval och sen ytterligare testning. Så sammanfattar man i korta ordalag detta, för oss, gigantiska projekt!


Det känns som en evighet sedan. . .

Vi fick det första provexemplaret av den poolvärmepump som slutligen skulle bli till GreenMachine! Resan tog sin början när vi fick hem ett prov från en fabrik i Kina för ca 2-1/2 år sedan! Sedan dess har det varit otroligt mycket produkttestning och oändligt tuffa testperioder under alla årstider med både motgångar och medgångar.

Detta gjorde vi för att den färdiga produkten skulle passa den svenska marknaden bättre med vårt hårda klimat och vår korta säsong. Vår geografiska position ställer ju helt andra krav på en poolvärmepump än vad som behöver uppfyllas i mellersta Europa eller i Asien / Australien. Det ställs också helt andra krav på reservdelstillgång och service än på marknader som har betydligt längre badsäsonger än vår. Men själva tekniken och produkten i sig har ju inte vi utvecklat från början egentligen, det har den kinesiska tillverkaren gjort. Men vi har förbättrat, kommit med designändringar och komponentförändringar på säkert ett 30 tal olika punkter under resans gång! (Ni vet väl att alla poolvärmepumpar på den svenska marknaden tillverkas i Kina? Om inte läs poolvärmepumpsguiden här)

Till vår hjälp har vi haft inhyrda konsulter från otroligt duktiga företag som verkligen kan detta med poolvärmepumpar i allmänhet och värmepumpar i synnerhet. De har hjälpt oss med sina mångåriga erfarenheter att ändra de där små sakerna som vi inte hade kompetens för att ha en åsikt om. De hyrdes även in för att göra produkttestningen i flera omgångar. Sen har vi sjäva anställt en kille med kylteknikerutbildning för att ha rätt kompetens "in house" sas.

Det känns också som en evighet sedan. . .

Vi beställde den färdiga produkten och betalade för en hel container full med GreenMachines olika modellstorlekar! Vi hade ju aldrig kunnat ana att en pandemi skulle slå till mot världen och ställa till ett kaos på fraktmarknaderna som aldrig hade skådats i modern tid!

Men nu har vi fått in både GreenMachine och dess reservdelar på vårt alldeles egna lager i Vellinge! "Bara" 3-1/2 månad försenade!

De skulle ju ha kommit in i slutet på mars men kom inte förens igår! Men nu är de här. Anledningen till förseningen kan ni läsa mer om i denna bloggartikeln.


Några av våra fantastiska lagerkillar Tobias och Eric som gjorde ett otroligt jobb igår!


På 8 timmar levererades 44 st GreenMachine poolvärmepumpar igår till kunder över hela Skandinavien!!


Har ni frågor och funderingar runt en ny poolvärmepump så kan vi varmt rekommendera GreenMachine och ni hittar de olika modellerna här. Poolvärmepumpsguiden finns här och en ny guide vi gjort med lite kostnadsberäkningar och förbrukningsberäkningar hittar ni här. Kontaktar oss gör ni här.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.