-
Butiken

Den kommer in i början på maj! Nya Maytronics Liberty 400!

Nya trådlösa och laddningsbara Maytronics Liberty 400 har fått bekänna färg på allvar i testlabbet! Kan en laddningsbar poolrobot verkligen ha den kapacitet som krävs för att pumpa tillräckligt mycket vatten och ta sig runt överallt i poolen och göra rent överallt?! Vi hade svårt att tro det, men skulle visa sig att den presterade över all förväntan!


När vi testar något så gör vi det på allvar!

Vi testar och testar!

Här kommer testvideon av Maytronics helt nya laddningsbara poolrobot - Liberty 400! Vi fick den direkt från tillverkaren för de vill att vi ska testa den! Det har vi gjort nu och snacka om att vi blev överraskade! Den klarade faktiskt av att rengöra en riktigt skitig 30m³ pool på strax under en timme. Visst man kanske inte ska jämföra den med effektiviteten hos en kabelansluten M modell, men den gjorde sitt jobb till vår fulla belåtenhet och jag kan lova att vi var lätt tvivlande från början! Vi har nu lånat ut den för vidare testning i två av våra kunders pooler. De har bägge lite olika former på sina pooler så det ska bli intressant att se hur det går. Uppdaterad: Testningen som gick vidare in i september 2023 i våra kunders pooler gick jätte bra. Det som förvånade oss mest var att den inte hade några som helst problem med att ta 4x8 poolen! Men vi kan tänka oss at den kanske behöver dubbla cykler, med laddning mellan, om en så stor pool är väldigt skitig - men så skitig är ju oftast inte våra pooler under säsongen utan bara i slutet på säsongen eller precis i början på året runt uppstarten!

Vi kommer att få hem dem i lager i slutet på april! De har till årsmodell 2024 utvecklat den vidare så den modell som vi testade har uppdaterats flera gånger i sin mjukvara och de har även satt i ett lite kraftigare batteri! Den håller också den vanliga höga Maytronics klassen och det "känns på den" att kvalitén är hög!

Den har Sonisk pickup "hammare" som man klickar under ytan när man vill att den ska gå upp och ställa sig vid kanten, så man kan få tag på den. Tänk på att man kan inte kalla på den när den kör sitt program utan först när den har kört sitt 1.5 timmars program. Den levereras också med en krok man kan sätta på ett vanligt teleskopskaft och fiska upp den om batteriet skulle ta slut.

Men tänk på en sak! Detta är ingen högkapacitets maskin som Maytronics semiprofessionella M modeller, visst den har en pump som pumpar 15m³ / timme men den "samlar" skräpet först på en lägre pump hastighet sen innan den vänder kör den igång sin pump på max för att suga upp allt skräp - på så sätt sparar den batteri. Men det fungerar, som sagt, alldeles utmärkt! Vi har nu testat 3 olika laddningsbara robotar varav 2 från Kina och en som är tillverkad i Kina men som bär ett känt varumärke. Maytronics är jämfört med de tre ett under av effektivitet och kvalité i jämförelse! Vi förklarar mer i vår test guide - Poolrobot guiden.

Man ska inte heller tro att den beter sig som en rumba dammsugare utan den går till synes planlöst över poolens botten, väggar och vattenlinje. Men det är egentligen inte planlöst, det bara ser så ut, för när den är klar så är hela poolen ren!


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.