-
Butiken

Stora leveransproblem & Grus i maskinrummet!

Ni kanske har hört talas om att det är problem med transporter av varor från när och fjärran och att pandemin har ställt till med allt från containerbrist till längre leveranstider och höjda transportpriser!? Vi har inte drabbats av det tidigare i år förutom att vissa saker fått lite högre pris men inga stora ändringar vare sig i vårt sortiment eller vårt utbud av produkter förutom några mindre prishöjningar! Men nu. . .


Det kan ta ett stopp i leveranserna inom kort om vi har otur!

I fredags aviserades den andra prishöjning för 2021 från världens största pooltillbehörs producent! Nämligen Fluidra group - De är lika med Astral Pool - Zodiac - Riiot Labs - Cepex och en massa andra varumärken på poolmarknaden. Det är klart att det inte är kul när saker blir dyrare men det värsta som kan hända är att det inte går att få tag på saker som man behöver till sitt poolbygge som pumpar, filter eller liknande.

Nu är ju inte vi jätte drabbade av detta eftersom att vår "claim to fame" och huvudsakliga produkter är våra spanska pool & spa kemikalier och inte alla de andra komponenterna. Men vi säljer ju t.ex. stora mängder Blue Connect från Rioot labs och är största enskilda återförsäljaren i Sverige av Poolrobotar från Maytronics.

Tyvärr så börjar branschen nu närma sig brist på en hel massa olika komponenter till komponenterna s.a.s. och då blir det brist. Som exempel så går det inte att få tag på den mängd Astral poolpumpar som vi vill ha just nu. Samma sak gäller Blue Connect som det också är brist på. Speck som är en stor tillverkare av poolpumpar lämnar inga leveransbesked längre.

Som om att inte detta vore nog så fick vi precis liknande information från Maytronics!

När världens största poolrobot tillverkare börjar få problem med till tillgången på vissa komponenter till deras produktion så blir det problem. Så om man är ute efter en poolrobot från Maytronics så ska man nog passa på så fort som möjligt! Bristen kommer också att driva upp priserna på dem fram över, det är vi ganska säkra på!

Vad det gäller vår nya produkt GreenMachine så är trycket från er kunder för att säkra ett exemplar av den nu så stort att vi inom kort kommer att öppna för köp av dem i förväg. Leveranstiderna ser ut att hålla någorlunda (ren tur att vi fick ombord dem på en båt över huvud taget) men leveransen är något framflyttad pga av fraktproblemen i Asien och kommer inte in på vårt lager förens i början av juni som det ser ut nu.

Ett tips, i all vänlighet, är att om ni har tänkt köpa t.ex. en poolrobot, en poolpump eller någon annan sällanköpsprodukt så hade jag passat på att genomföra köpet nu på direkten medans produkterna finns att få tag på och priserna är vettiga! Ingen vet vad priserna eller leveranstiderna på produkterna kommer att bli pga. de stigande fraktpriserna och tillgången på komponenter.

Med Vänliga Hälsningar

Christer Håård
VD - Poolklubben.se

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.