-
Butiken

Utedusch delux!

Här går vi igenom hur en kund till oss byggde sin utedusch!

En utedusch är nästan lika mysigt som en pool och ett fantastiskt komplement till din pool eller spa!

I bilden ovan så ser man hur vår kund valde att designa och bygga sin utedusch! Men först lite om tanken som låg bakom. Tänk barnkalas + pool + 20 barn + 10 års åldern + vatten! Vill du ha in barnen+vatten i ditt hus?! Vill du att barnen ska återlämnas till sina föräldrar oduschade? Nä tänkte väl inte det! Ett annat scenario är ju såklart poolparty med alla kompisar och samma formel som ovan men byta bara ut barn med vuxna så har du svaret. . . ännu mer vatten in i huset.

Nästa tanke var mer praktiskt uttänkt, nämligen hur praktiskt det är att slippa dra in vatten i huset när man badat själv. Med duschen så blev poolen mer av en "one stop shop" njutning där man kunde göra allt på samma plats.

En snabb bygginstruktion.

Placeringen blev perfekt för kunden hade mycket växtlighet på sin tomt och ett hål klipptes helt enkelt upp bland buskarna för att ge plats för uteduschen. Fundamentet blev en gjuten platta med nedgrävda plintar för att hålla stommen på plats. Projektet tog två dagar med torktid för betongen. Eftersom att kunden själv beskriver sig som extremt frusen så drogs varmt och kallt vatten fram till detta projektet från uteköket som redan hade rinnande varmt och kallt vatten. Vattnet kopplades fram med vanliga nedgrävda armerade trädgårdsslangar från Biltema. Något avlopp var det inte tal om då marken är 98% sjösand så vattnet försvinner bort fortare än kvickt.

Väggarna och stommen för väggarna byggdes med tryckimpregnerat 45mm x 45mm trä från Byggmax. Kommer att vara en evighet utan att ruttna bort. Som blandare användes en vanlig Olskärs  kökskran från Ikea som med en adapter anslöts till ett billigt duschkit från Lidl !!

Kostnad för alltsamman

Blev lite jobb och under 2000 kronor!!

Inspiration

Oslagbart att duscha tidigt på morgonen till fåglarnas kvitter under hela sommaren, även om du inte badat så är detta hela familjens primära dusch under sommaren! 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.