-
Butiken

Psst. . . Någonting är på gång igen!

Jaha vad håller dom nu på med på Poolklubben?! Tja det vanliga - försöker få bort onödiga mellanhänder - men med bibehållen eller bättre kvalité och ändå erbjuda lägre priser än våra konkurrenter! Så inget är nytt under solen!


Vi har en plan!

Vi har numera en strategi som går ut på att vi vill lägga till 1 - 2 nya produktområde till varje säsong. Nåväl! Till i år var det Poolpumpar och delar av ASTRALPOOL's sortiment som vi la till. Läs mer om den satsningen här i bloggen!

Så vad blir det till 2021 då?

Jo det finns otroligt nog jungfrulig och överprisad mark att bryta på Poolvärmepump sidan! Löjligt höga priser på saker har vi tyckt illa om från dag ett. Det var ju därför vi startade Poolklubben.se läs historien om det här. Dessutom visar det sig att det finns rejält med mellanhänder att ta bort på området. Frågan är nu bara hur många som ska bort och om vi vågar gå hela vägen till de tillverkande fabrikerna! Vi får se, det står ännu så länge skrivit i stjärnorna hur det blir.

"Vad vi kom fram till är ganska
intressant!

Nu är det ju såklart som vanligt med allt vi gör, det är noga övervägt, alltid! Så när vi började pilla på poolvärmepump marknaden för ganska exakt fem år sen och på allvar för två år sedan, så började vi såklart att gräva! Vad vi kom fram till är ganska intressant! Det visade sig ganska snabbt att alla poolvärmepumpar monteras samman i Kina utan undantag (som vi kunnat hitta)! Oavsett vad de heter på den Svenska marknaden. Nästan alla gigantiska villa värmepumps märken monteras också i Kina! Går man sen genom de olika stora Pooltillbehörs varumärkena så ser det exakt likadant ut där. De har alla värmepumpar i sina sortiment men de monteras alla i det stora landet i öster i fem fabriker som vi lokaliserat. Sen har de på vägen till Sverige allt mellan 3 och 5 mellanhänder som ska sko sig!

Men här kommer det kluriga!

De byggs alla (i princip) med Japanska och EU producerade huvudkomponenter, efter den design och tekniknivå som det varumärkesbärande företaget har bestämt sig för att använda! Så med andra ord sker monteringen i låglöneländer med varierande specifikationer och därför såklart också med varierande garantier och kvalitet! Med andra ord kan en pump som ser exakt likadan ut på utsidan innehålla olika komponenter från olika tillverkare och ha olika kvalité. Kul va? Det gör det hela mycket enklare när man ska välja! - Not!

Vi påbörjade en "långtidstestning" för fem år sedan av två olika tillverkares märken (låter otroligt men är sant) i våra egna pooler. Specificerade kvalitetsmässigt upp över taket och eftersom en av killarna som jobbar här är utbildad kyltekniker så har vi faktisk kompetensen "in house" för att bedöma både teknik och konstruktion samt det allra viktigaste för oss. Garantierna och service!

Hjärtat (Kompressorn nedan) i de Poolvärmepumpar vi testar är från Toshiba och Mitsubishi och har beroende på modell och specifikation upp till 8 års garanti!


Blir det noll mellanhänder så kommer vi att satsa på en av två tillverkare, varav den ena ligger lite norr om Hongkong och den andra utanför Shanghai. De har båda riktigt bra koncept som ligger rätt i tiden både ur miljöhänseende, kvalitetshänseende samt konstruktion. Men det är en stor satsning för ett litet företag som oss. Stora volymer och framförallt stora service och garantiåtagande. Kanske blir det så att vi går samman med någon annan om detta - Vi får se hur det blir.

Jobbet fortskrider!

Vi har nu nästan bestämt oss för hur vi ska göra. Mer om detta kommer att komma under hösten. Vi har nu identifierat hur vi ska göra med de viktigaste aspekterna på Poolvärmepump sidan. Nämligen service och garantier! Vi är (som vanligt) inte intresserade av att sälja något så dyrt som en Poolvärmepump om vi inte kan stå för dess funktion och dess garantier. Service ska kunna skötas på plats av certifierade tekniker och inte vara en "slit och släng" produkt. Här lägger vi mest jobb just nu och vi är mycket nära att skriva ett avtal med en rikstäckande servicekedja för service av värmepumpar!

Detta är mycket viktigt för oss då vi vill att den biten ska vara klar innan vi går vidare. En annan sak som måste vara 110% klar det är hur reservdelar och service ska utföras när garantin på poolvärmepumpen är över och det har gått, säg 5 år. Det får såklart inte vara några problem att reparera ett fel på en så dyr investering som en Poolvärmepump bara för att det gått några år!

"En poolvärmepump ska det finnas
reservdelar till i Sverige, basta!!"

Vi har beställt reservdelar till kunders poolvärmepumpar från stora märkens generalagenter i Sverige som det tagit mer än sju veckor att få! Det är inte acceptabelt! Inte i vår bok i alla fall! En så dyr och viktig investering  som en poolvärmepump ska det finnas reservdelar till i Sverige, basta! Framförallt för att vi har en otroligt kort badsäsong jämfört med många andra sydligare länder. Nu har vi en pågående pandemi som man kan skylla på, men folk i kylservicebranschen säger att det är ingen skillnad i år från andra år på hur dåligt det är ställt med reservdelar till vissa stora märke!

Så det vi gör nu det är att titta på hur vi gör för att se till att om och när vi lanserar en egen poolvärmepump så är den inte bara så högt specificerad som det någonsin är möjligt utan att varenda reservdel ska finnas på vårt lager samtidigt som lanseringen och i minst 10 år framåt. Mycket jobb med detta just nu!

Hur som helst så kan ni se hur ett logo utkast ser ut ovan, sen om det blir det märket eller nått annat det får vi se. Vi tycker loggan blev snygg i alla fall!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.