Psst. . . Någonting är på gång igen!
Butiken

Psst. . . Någonting är på gång igen!

Det är roligt att ha många friare! Eller? Mnja. . . Men mängden leverantörer som vill få in sina produkter på vårt lager och vidare in på poolklubben.se har aldrig varit större! Vi känner oss ibland som den arga pappan till den vackra dottern, som ska skyddas till varje pris, i sagorna då!

Nu gäller det att inte få hybris!

En strategi börjar ta form och det är att vi lägger till 2 nya produktområde till nästa säsong (Nej! Denna badsäsongen är inte över än - på långa vägar - vi hoppas på en tropisk augusti). Det ena området har vi börjat snusa på och det är poolpumpar! Där har vi bestämt oss för att alltid ha "alla" modeller av två stora märken i lager under 2021. Vi är nästa där redan med Astralpool poolpumparna och Tyska Speck kommer att komma dit. Läs mer om den satsningen här i bloggen!

Men vad är då det andra området?

Jo det finns otroligt nog jungfrulig och överprisad mark att bryta på Poolvärmepump sidan! Löjligt höga priser på saker har vi tyckt illa om från dag ett. Det var ju därför vi startade Poolklubben.se läs historien om det här. Dessutom visar det sig att det finns rejält med mellanhänder att ta bort på området. Frågan är nu bara hur många som ska bort och om vi vågar gå hela vägen till fabriken! Vi får se, det står ännu så länge skrivit i stjärnorna hur det blir.

"Vad vi kom fram till är ganska
intressant!

Nu är det ju såklart som vanligt med allt vi gör, det är noga övervägt, alltid! Så när vi började titta på poolvärmepump marknaden för ganska exakt fem år sen och på allvar för ett år sedan, så började vi såklart att gräva! Vad vi kom fram till är ganska intressant! Det visade sig ganska snabbt att alla poolvärmepumpar monteras samman i Kina utan undantag (som vi kunnat hitta)! Oavsett vad de heter på den Svenska marknaden. Nästan alla gigantiska villa värmepumps märken monteras också i Kina! Går man sen genom de olika stora Pooltillbehörs varumärkena så ser det exakt likadant ut där. De har alla värmepumpar i sina sortiment men de monteras alla i det stora landet i öster i tre fabriker som vi lokaliserat. Sen har de på vägen till Sverige allt mellan 3 och 5 mellanhänder som ska sko sig!

"En poolvärmepump ska det finnas
reservdelar till i Sverige, basta!!

Vi har beställt reservdelar till kunders poolvärmepumpar från stora pooltillbehörs generalagenter i Sverige som det tagit sju veckor att få! Det är inte acceptabelt i vår bok! En så dyr investering  som en poolvärmepump ska det finnas reservdelar till i Sverige basta! Framförallt för att vi har en otroligt kort badsäsong jämfört med många andra sydligare länder. Nu har vi en pågående pandemi som man kan skylla på men folk i service branschen säger att det är ingen skillnad från andra år. 

Här kommer det kluriga!

De byggs alla (i princip) med Japanska och EU producerade huvudkomponenter, efter den design och tekniknivå som det varumärkesbärande företaget har bestämt sig för att använda! Så med andra ord sker monteringen i låglöneländer med varierande specifikationer och därför såklart också med varierande garantier och kvalitet! Med andra ord kan en pump som ser exakt likadan ut på utsidan innehålla olika komponenter från olika tillverkare och ha olika kvalité. Kul va? Det gör det hela mycket enklare när man ska välja! - Not!

Vi påbörjade en långtidstestning för fem år sedan av två olika tillverkares märken (ja det är sant) i våra egna pooler. Specificerade kvalitetsmässigt upp över taket och eftersom en av killarna som jobbar här är utbildad kyltekniker så har vi faktisk kompetensen "in house" för att bedöma både teknik och konstruktion samt det allra viktigaste för oss. Garantierna och service!

Hjärtat (Kompressorn nedan) i de Poolvärmepumpar vi testar är från Toshiba och Mitsubishi och har beroende på modell och specifikation upp till 8 års garanti!


Blir det noll mellanhänder så kommer vi att satsa på en av två tillverkare, varav den ena ligger lite norr om Hongkong och den andra utanför Shanghai. De har båda riktigt coola koncept som ligger rätt i tiden ur alla aspekter. Men det är en stor satsning för ett litet företag som oss. Stora volymer och framförallt stora service och garantiåtagande. Kanske blir det så att vi går samman med någon annan om detta - Vi får se hur det blir.

Varumärket på bilden ovan är en av tillverkarnas varumärke, delvis översatt till Svenska av oss.

Uppdaterad 2020-07-29

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.