-
Butiken

PoolPumpGuiden - Våren 2022

Väsnas den mycket? Hur mycket låter den poolpumpen? Drar den mycket ström? Ja - just dessa frågor är jättevanliga till vår kundtjänst! Trots det så är det nästan omöjligt att hitta några bra data på hur mycket en viss poolpump låter!

Så sagt och gjort!

Då gör en egen test och just den har vi börjat filma nu! Vår förhoppning är att ha den den klar under vintern i typ februari!

Vi kommer bland annat att utföra 1 meters dB tester på pumpar från Speck, Kripsol, Astralpool, BlueMachine och Zodiac! Såklart kommer vi att testa pumparna vid samma flöde och motstånd! Vi kommer även att testa hur mycket ström de drar vid pumparnas flöde vilket blir 10 m³ per timme för de variabla pumparna och så nära som möjligt för de pumpar vi testar som inte är variabla. De icke variabla pumparna kommer att ha en effekt på ca 0.75hk eller 0,56 kW (p2) Men vi kommer såklart att räkna ut en faktor för allt detta så det går att jämföra.

Sen blir det ju inte en helt vetenskapligt hållbar test eftersom vi inte har tillgång till ett helt dämpat rum utan testet kommer att göras i vår WebStudio. Vi har köpt in bra ljudmätningsutrustning men det är inte "kalibrerad referens ljudmätningsutrustning" men oavsett det så kommer testet ändå att kunna ge en mycket bra fingervisning om vilka pumpar som bullrar mer eller mindre. Och vilka som drar mer eller mindre ström.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.