-
Butiken

Poolklubben Testar - EnergyGuard™

Vår leverantör Plastipack i England garanterar att deras pooltäcke EnergyGuard™ klarar av att frysa in i is utan att ta skada! Vi tänkte att - det ska vi testa - på en av våra kunders pooler (utan att det kostar honom något naturligtvis). Problemet är ju bara - Det blir ju aldrig vinter! Men vi tänkte i alla fall berätta om vår känsla av det nya täcket redan nu så får vi se hur det blir med vintern sen. . .

Vi har skrivit om denna produkten tidigare

Vi fick se Plastipacks nya pooltäcke EnergyGuard på mässan i Barecelona i höstas och då skrev vi så här:

- Bland annat ett möte med GEO Bubble den Brittiska tillverkaren av våra Thermodukar. Många nyheter där, bland annat ett nytt material som värmer poolen fortare och endast släpper igenom sådan ljus som värmer och inte det ljus som alger vill ha! Den är dessutom certifierat för vintertäckning! Det betyder att det fryser inte sönder förens det blir -80 grader och det ska vi väl klara oss från även i Sverige. Så i ett slag ajöss till alla plåtar för vintertäckning och välkommen thermoduken som gör fyra saker, håller din pool varm på sommaren och dessutom värmer poolen på dagarna, om du har thermodukten på, och du slipper vintertäcka poolen! Som grädde på moset så ser den till att algerna inte kan växa till sig på våren.

Så i höstas fick vi hem en bit för att kunna prova materialet under vintern och så har vi också gjort. Men det vägrar ju att bli vinter i år! Till nästa höst / vinter så ska vi köra en kundtävling vars gräns kommer att gå vid Luleå och uppåt :)

  • Ajöss till alla plåtar för vintertäckning.
  • Bättre ekonomi och mindre energiåtgång på sommaren.
  • Inga alger i poolen vid uppstarten.
  • Mindre mängd kemikalier under sommaren (usch det tycker vi inte om ;)

Hur verkar det då?

Jodå kvalitetsmässigt så är det precis som vi är vana vid när det gäller "bubbeltäcke" produkter från Plastipack! Väldigt hög kvalité. Det märks bara man tar i det och börjar klippa till det för att passa en specifik poolform. En bra sax av skräddar typ rekommenderas. En annan sak är att det är otroligt snyggt, Det är mörkt, mörkt blått på gränsen till svart med lite silverton. Så som vi har fått det förklarat så handlar det om de olika material som finns inbäddad i duken för att den ska få de egenskaper som de trycker på.

Vi får se hur poolen ser ut till våren!

Om några månader är det dags att ta av täcket och då får vi se om det har uppfyllt det dom säger - att algerna inte ska få det UV ljus som krävs för att de ska växa och föröka sig. Vi kommer vid det tillfället att lägga ut den video som vi gjort från täckningen och avtäckningen så kan man se hur det ser ut med sina egna ögon.

Klicka här för att titta in på deras fina nya hemsida här och lär er mer och få fler specifikationer


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.