-
Butiken

One App to control them all. . .

Vi har ju efterlyst appstyrda och energismarta poolprodukter i åratal, så när vi fick erbjudandet om att vara med och testa och påverka utvecklingen av en ny poolpump​ - ja - då hoppade vi såklart på tåget! Sedan dess har två år passerat och i april kommer resultatet av arbetet att landa in på vårt lager - i form av en ny poolpump med namnet BlueMachine™. . .


Tänk er att kunna sätta en temperatur på poolen och. . .

samtidigt ställa in så ni har ett optimalt flöde på poolpumpen! Allt samman direkt från er telefon!

Du kanske vill att poolen ska värmas mest på natten när elen är billig och då samtidigt ha mer cirkulation genom ditt sandfilter för att rena poolen extra när energipriserna är låga?! Såklart vill du också kunna ställa in och kontrollera systemet direkt från en app i din telefon.

Låter det som en utopi? Nej inte alls, till våren blir det verklighet när vi lanserar vår nya BlueMachine™ inverterstyrda poolpump med integrerad WiFi, app kontroll och inbyggd flödesmätning - Du styr alltså grundsnåla och supertysta  GreenMachine™ inverter poolvärmepumpen med samma app som din poolpump! Som om att inte det skulle vara nog så kommer du kunna njuta av "The Sound of Silence" för tystare än dessa två produkter finns inte på marknaden, inte som vi testat eller känner till i alla fall!

Det slutar inte här. . . Vi har under ett års tid varit med och utvecklat ytterligare en produkt framtagen av samma företagsgrupp som tillverkar både GreenMachine™ och BlueMachine™ - Produkten kommer nog att heta WhiteMachine. Men oavsett vad namnet blir så är det en saltklorinator! Naturligtvis kommer denna att kunna styras i samma app som BM och GM och dessutom kommer den inte att kosta en halv förmögenhet. (det är åtminstone målet). Men den kommer inte att lanseras på allvar förens under 2024. Men har vi tur är den färdigtestad och klar redan i år.

Kravspecifikationen är högt ställd och den kommer att ha både Redox och pH prober samt peristaltisk pump för pH reglerande saltsyra eller svavelsyra. Mer information om denna produkt kommer såklart att komma ut här på bloggen vad det lider.

Du kommer till BlueMachine™ om du klickar på loggan ovan eller här. Nedan är saxat från produktbeskrivningen:

VILL DU HA DEN MEST HÖGTEKNOLOGISKA, TYSTASTE OCH ENERGISNÅLASTE POOLPUMPEN? 

Något liknande har aldrig tidigare skådats i poolpumpsvärlden! Låt oss förklara, nästan ingen privatpool i Sverige har en flödesmätare kopplad till sin poolpump. Detta trots att det faktiskt är en ganska viktig del som återfinns i alla offentliga bad och proffsinstallationer. BlueMachine™ har en inbyggd elektronisk flödesmätare som mäter flödet konstant åt dig! Att flödesmätaren arbetar på elektronisk väg är viktigt, då mekaniska flödesmätare endast fungerar tills nått skräp fastnar i dem.

Detta medför att du kan cirkulera precis den mängd vatten i din pool som behövs per dygn och det gör att du kan spara massor med energi (pengar) och naturligtvis sparar du även miljön! Vanligtvis cirkulerar vi poolägare långt mer vatten än de 5 gångerna per dygn som vattnet behöver cirkuleras genom sandfiltret. Anledningen är att vi historiskt sett har gått på de sydeuropeiskt rekommenderade poolpumpstorlekarna och eftersom de sällan har uppvärmning och nästan aldrig kör pumparna dygnet runt, så har vi oftast för hög effekt på våra poolpumpar.

På våra breddgrader vill vi ju även värma poolerna på natten och det kräver ju en cirkulation som är igång dygnet runt. Med BlueMachine™ kan du anpassa flödet så pumpen går dygnet runt eller med olika flöde på dagen och natten precis hur du vill.

Precis som vanligt när det gäller våra egna produkter så är denna pump testad och utvecklad av oss i åratal tillsammans med tillverkaren! Vi fick det första exemplaret 2020 och har sedan dess plågat / utsatt den för massor med tester och under tiden utvecklingsarbetet pågick så har vi testat 3 olika utvecklingsversioner av samma poolpump.

Sommaren 2022 tillbringade den sista testversionen sitt liv i ett nedsänkt teknikrum i mark (läs fuktig håla) och gick på olika flöde natt och dag utan några som helst problem! Eftersom allt nu fungerade som vi ville och elektroniken klarade denna sista test, så tog vi beslutet att denna produkt nu var färdigtestad och klar för försäljning!

NYCKELFUNKTIONERNA ÄR:

  • Inverterstyrd - helt variabel.
  • Inbyggd elektronisk flödesmätare - vilket gör den extremt strömsnål.
  • WiFi styrning med App - Sätt timers och olika flöde vid olika tidpunkter på dygnet.
  • Extremt tyst centrifugalpumps teknik.
  • 5 års motorgaranti.
  • 2 års garanti på övriga delar.



Vill du koppla din GreenMachine till ditt smarta hem?

Det går alldeles utmärkt att styra det mesta i din pool via t.ex. Homey. Vi använder själva Homey till att både kontrollera GreenMachine poolvärmepump, dess "bror" BlueMachine poolpumpen och läsa av kemikalievärdena i poolen med Blue Connect Plus! Möjligheten styra olika smarta system i hemmet med olika parametrar är oändliga och du kan t.ex. låta Tibber kontrollera när det är billigast att värma din pool under de tider på dygnet när elen är som billigast!

Detta område utvecklas sedan några år i en rasande takt och vi har själva testat olika möjligheter, men knappast alla kombinationer som går att göra. Av den enkla anledningen så lämnar vi inte support på hur du sätter upp ditt smarta hem men vi lovar att uppdatera olika bloggartiklar och produktinformation efterhand som vi själva hinner med att testa alla möjligheter.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.