-
Butiken

Poolklubben nya jätte lager är under uppbyggnad!

Häng med på bygget av vårt nya lager som kommer att bli tre gånger så stort som vårt gamla lager! Denna post uppdateras ständigt!

Välkommen till lager 4.0!

Som alltid så byggs Poolklubben underifrån, som ni kanske märkt. Vi började med vårt lager i en container och har därefter under åren expanderat våra ytor vid 3 olika tillfälle och detta blir lager version 4! Vi gör kanske inte som alla andra, utan ser alltid till så att logistik och service är nummer ett! Får man inte plats så kan man inte ha ordning och reda och har man ingen ordning och reda så kan man inte ha snabba leveranser - så enkelt är det!

En av de saker som blev helt uppenbart, under säsongen som gick var att vi måste ha ett större lager. Dels för att möta efterfrågan, dels för att kunna fortsätta vara effektiva och ha blixtsnabba leveranser - från det som vi tycker är det allra viktigaste - Vårt eget lager! För allt som du kan beställa på vår hemsida finns på VÅRT lager, ingen annans - vilket ofta är fallet med e-handel idag.

2020 investerade vi i ett helt digitaliserat plocksystem med handdatorer och optimerade lagret ännu mer än vad det var sen tidigare. Nu bygger vi ut det systemet med fler smarta funktioner för att kunna ge en ännu snabbare service! Men, som sagt, under säsongen i år så såg vi att vi hade nått toppen på vår kapacitet rent utrymmesmässigt. Något måste helt enkelt göras!

Efter att vi bestämde oss för att expandera lagerytan så har tankarna varit många. Vi har bland annat funderat på att bygga en egen fastighet. Men mitt i dessa funderingar så väljer vår granne, sorgligt, men passande nog sig för att lägga ner sin verksamhet efter 50 år!

Så sagt och gjort - vi har tagit över deras lokaler och det är bland annat det som vi varit upptagna med i några månader! Ovan ser ni vår gamla lagerport till höger. Men med den nya lagerytan så blir det hela byggnaden som syns på bilden ovan. (Nedan en del av vårt nuvarande lager)


Vi bjuder nu in er till byggstöket!

Det viktigaste i en e-handel är dess lager och dess lagerpersonal - hjärtat i verksamheten!


Ja - Så har det alltid varit! Men visst alla behövs men hjärtat är lagret och personalen! Det är därför vi expanderar både våra lokaler och vår arbetsstyrka just nu! Så vi tänkte uppdatera denna bloggartikel lite då och då med nyheter och hur det går med bygget. Vi förväntar oss att vara färdiga med bygget och kunna flytta in i våra "nya" lokaler 2022-02-01.

Så här ser den nya delen ut just nu så det är bara att spotta i nävarna och köra igång :)


2021-12-27: Här kommer en liten video från när vi börjar trimma in våra "nya kartongresare - som vi köpt av vår före detta granne! Perfekt för oss då vi ju skickar 10.000 tals kartonger varje år som vi fram till nu stått och tejpat samman helt manuellt! Klicka här för att se videon.


Vacuumlyft projektet 2022-01-02

Eftersom att vi fördelaktigt fick köpa loss vår grannes vacuumlyftssystem för en bråkdel av vad ett nytt sådant vacuumlyftsystem kostar så slog vi såklart till! Iofs så lyfte deras system endast 40 kilo max och vi behöver komma upp till 80 kilos lyft kapacitet för att på ett smidigt sätt kunna hantera våra fantastiska GreenMachine poolvärmepumpar. Det löste vi genom att uppgradera det begagnade systemet med ny vacummlyftslang, och lite andra tillbehör, dock inte levererat ännu. På bilderna nedan kan man se när vi monterar ner och återmonterar traverssystemet.


Här syns bland annat vår VD Christer Håård i full fart med att svetsa / montera upp traverssystemet på dess nya plats! Det är från detta "gatt" på vårt lager som vi hanterar utleveranserna av GreenMachine och bygger samman paketen som ska skeppas vidare till kund. På sista bilden ses det färdiga men icke uppgraderade vacuumlyft systemet.
Vikten på en GreenMachine ligger ju mellan 50 - 70 kilo så det är nästan omöjligt att hantera dem på ett effektivt sätt utan en bra lyftanordning. Men nu har vi den på plats.

2022-02-26

Lite trögt med uppdateringarna har det gått på sistone men vi jobbar oförtrutet vidare med vårt "nya 3x så stora lager"! Vi har flyttat in i de nya lokleran till hälften kan man säga och att det tagit lite tid beror på att alla vajerhängande lysrörsarmaturer skulle bytas ut mot nya takmonterade LED lampor. Ljuset i lokalerna ökade med det dubbla till en mycket lägre energikostnad och det rimmar mycket bra med vår miljöpolicy.

Vi flyttade den gamla packlinjen med alla produkter kvar på hyllorna med hjälp av truckar och lite vagnar och annat. Det gick bra men var lite hårigt då och då! Tanken är att byta de gamla hyllorna mot ett mer modernt hyllsystem med flyttbara hyllor för att optimera platsanvändningen. Men just nu hade vi behov av att flytta allt så vi kunde upprätthålla våra normala leveranser (läs blixtsnabba leveranser) :)

Byggnationen av de nya pallställen är påbörjad! Nya packlinjen blir 24 meter lång! Observera (bilden ovan vänster) att vi kommer att ha ett ljudsystem på lagret som gör skäl för vårt namn: PoolKLUBBEN! Ett 1000W klubb PA som vår vd Christer ändå hade stående - det kan väl aldrig vara fel på ett lager?!


På bilden ovan har vi kommit en bit till på väg med pallställen och saker börjar mer och mer falla på plats.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.