-
Butiken

Ny produkt på lager utan mellanhänder - The Gizzmo!

Inlägg uppdaterat den (10/12-2019) The Original Gizzmo är en vinterprodukt som bland annat ser till att din skimmer inte fryser sönder under vintern och säljs precis överallt, utom i Europa, förrns nu! Den finns i tre modeller och utförande med de fantastiska namnen! Regular Gizzmo, Super New Gizzmo och The Ultra Gizzmo!

Made in USA och ingen "billig kopia" från Asien.

Nåväl, detta är knappast rocket science, "flaskan" är konstruerad för att kollapsa när is bildas i din poolskimmer (brädd avloppet). På så sätt förhindrar man att skimmern fryser sönder. När det töar återfår den sin form för att kunna verka nästa gång det fryser. Har man inte pooltak riskerar man att nederbörd under vintern kan återfylla poolen med vatten. Kommer vattnet in i skimmern och det fryser så får man en icke glädjefylld upplevelse när man ska starta poolen på våren. Men inte nog med att den kan förhindra att skimmern fryser sönder den ser även till att hålla ditt rörsystem tömt på vatten så det inte fryser sönder. Och sist men inte minst, djur som råttor och möss kan inte heller ta sig in i rörsystemet vilket man också vill undvika, milt uttryckt!

Namnen på de olika Gizzmo produkterna tycker vi är mer än lovligt roliga och man kan se ett scenario framför sig när de hittade på de här namnen. Men det är klart vad döper man en tråkig plastflaska till. Nåväl det finns fler funktioner än vad som "meets the eye" Jänkarna har tydligen någon form av ofarlig biologisk nerbrytbar form av Antifreeze som de häller i sina skimmers och rörsystem för att undvika utspädning, Gizzmo ser till att detta inte späds ut och kommer ut i poolvattnet. Vi undersöker just nu vilket medel det är.

Tillverkaren upplyser oss om att det blir allt vanligare i USA / Canada att man inte tömmer ut poolen ner under skimmern för att spara vatten (miljö) och att deras nya "The Ultra Gizzmo" har ett genomgående rör som inga av de Asiatiska kopiorna har. Detta rör är för att tömma poolens rörsystem på vatten för att undvika sönderfrysning av rörsystemet. Man använder blåsande dammsugare eller tryckluft för att tömma systemen. När man gjort det finns det ett lock som tätar systemet i "toppen" på Ultra Gizzmo.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.