-
Butiken

Ny betal leverantör - Svea Checkout!

Ett 13 årigt samarbete är över - vi byter betalningsadministratör från Klarna till Svea Checkout! Läs mer om varför nedan. . .


Det finns flera anledningar men främst är det för att Klarna har ett ganska dåligt rykte, många tycker att de är för aggressiva i sin kommunikation med kunderna och att de är stelbenta med fakturering av räntor och påminnelseavgifter. Detta gör att vissa kunder helt vägrar handla av företag som bara erbjuder Klarna som betalnings metod. Detta har vi tagit oss runt på så sätt att vi har Swish som betalningsmetod och det har hos oss alltid legat helt utanför Klarna. Nu ville inte Klarna låta oss ha kvar direktkopplingen till Swish utan det skulle gå genom dem. Det var svårt för oss att acceptera.

Sen är det så att Poolklubben växer och vi omsätter allt mer pengar och tidigare år har vi alltid kunnat förhandla om den procentsats som de tar ut för att sköta betalningarna. Men vid vår senaste förhandling så vägrade Klarna att överhuvudtaget diskutera de avgifter som vi betalar. Då detta inte handlar om småpengar direkt så vill man såklart förhandla till sig så bra villkor som möjligt. När de då kapitalt vägrade att ens diskutera saken så bestämde vi oss för att starta en upphandling av tjänsten helt enkelt. Så vi ställde alla de olika betalleverantörena mot varandra! :)

För idag finns det ju ett antal konkurrenter till Klarna som har mer eller mindre exakt samma tjänster, men till mycket lägre priser. Efter en utvärdering av de olika bolagen så föll valet på Svea Checkout som har en mer eller mindre exakt likadan tjänst som Klarna men för en mycket lägre procentsats på totalbeloppet per order.

Detta gör ju att vi kan hålla nere priserna längre när t.ex. svenska kronan förlorar värde eller leverantörer höjer priser. Så beslutet kommer er kunder tillgodo på flera olika sätt, både på priser och utbud kommer kostnader att kunna slå igenom på. Men kanske inte så det märks direkt över en natt på våra priser, men över tid så kommer det att göra att vi kan fortsätta vara Sveriges billigaste pool och spa tillbehörsbutik på nätet - som dessutom köper mer eller mindre allt direkt från de tillverkande fabrikerna för att skära bort mellanhänder.

Med Vänliga Hälsningar


Christer Håård
VD - Poolklubben AB

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.