-
Butiken

Nedstängnings skola för GreenMachine poolvärmepumpar!

Ett skräckscenario som händer poolägare oftare än man kan tro, är att när man startar upp poolpumpen på vårkanten så sprutar det vatten åt alla håll runt poolvärmepumpen! Detta för att poolvärmepumpens värmeväxlare enhet har frusit sönder under vintern. Av denna anledning har vi gjort GreenMachine - Vinternedstängningsskolan så du som kund aldrig någonsin ska behöva råka ut för en sönderfrusen poolvärmepump!

Varför behövs denna guide?!

Jo massor med poolägare i Sveriges sydligare delar råkar varje år ut för en obehaglig överraskning när de ska dra i gång sin pool på vårkanten. Man startar upp poolpumpen och det sprutar vatten åt alla håll för att Poolvärmepumpens värmeväxlare enhet har frusit sönder under köldknäppen - som man aldrig trodde skulle komma! Och det var ju inte så kallt - säger många kunder när de kontaktar sin pool leverantör.

Detta är en typisk sönderfrusen titanvärmeväxlare dock inte från en GreenMachine.

Detta betraktas av poolvärmepumps tillverkarna som ett rent slarvfel från poolägaren och det täcks aldrig av garantin. Man skulle helt enkelt sett till att få ut allt vatten ur sin poolvärmepump vid nedstängningen!

Ibland så gäller inte ens hemförsäkringen utan att man får ett avdrag på ersättningen som kallas ”oaktsamhets höjning av självrisken” Dessutom är det både dyrt att åtgärda och något man inte är ett dugg intresserad av att hålla på med när fåglarna kvittrar och vårkänslorna börjar komma. Då ska nämligen poolen i gång mede bums! Så man kan hoppa i och njuta såklart!

Av denna anledning har vi gjort GreenMachine - Poolvärmepump - Vinternedstängningsskolan så du som GreenMachine kund aldrig någonsin ska behöva råka ut för något liknade! Men samma sak som beskrivs ovan gäller alla poolvärmepumpar oavsett tillverkare eller märke.I text kan man beskriva tillvägagångssättet väldigt enkelt.

Man har pumpat ut det vatten som ska ut ur poolen och monterat vinterpluggar osv och poolen = nedstängd + poolpumpen = avstängd (systemet är tömt på vatten + sandfilter tömt på vatten + poolpump pluggen är urskruvad och poolpumpen tömd på vatten).

  1. Då tar man med sig en kompis eller familjemedlem och traskar ut till poolvärmepumpen.
  2. Bryt strömmen till poolvärmepumpen.
  3. Skruva av vattenunionerna och låt vattnet i värmeväxlaren rinna ut.
  4. Du och din kompis lyfter nu ut den från där den står och tippar den bakåt mot unionerna i ca 45° vinkel och tömmer ut de sista decilitrarna vatten som står i botten på värmeväxlare enheten.
  5. Ställer tillbaka den på sin plats och skruvar INTE tillbaka vattenunionerna.
  6. Klä på den ”vinterjackan” och sätt fast kardborre banden.

Klart! Genom detta enkla förfarande (som tar max 5 minuter att göra) så försäkrar du dig om att du gjort allt som står i din makt för att undvika en sönderfrysning.

Nedstängnings guiden till hela din pool hittar du här!

Poolvärmepump Guiden hittar du här!

GreenMachine Poolvärmepumpar hittar du här!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.