-
Butiken

MIN SKAPARE - EN NY HUVUDKATEGORI!

Ja, plötsligt händer det brukar man säga - Vi har lagt till en ny huvudkategori som heter Utekök & Trädgård! Vad menas, vad har det med pooler att göra? Jo frågorna är många och här kommer svaren!

Utekök & Trädgård

Vem säger att man inte får utvecklas?! Under denna kategori kommer vi efterhand att lägga till produkter för främst utekök och trädgårdsmiljö. Utekök ligger oss nämligen varmt om hjärtat och ända sedan vår VD och tillika ägare fick se sitt första utekök hemma hos en kompis i Kalifornien 1993 så har han byggt olika varianter av utekök i sina poolområde.

Där och då så var det sista skriket "over there" och direkt frågade han sig, varför har vi inte detta i Europa?! Inbyggd grill med vask och kylskåp gör ju att man faktiskt kan laga hela middagen utomhus utan att springa som en vettvilling mellan husets kök och grillplatsen!

Sagt och gjort, ett antal grillplatser och varianter med olika byggmaterial har byggts upp innan han slutligen fick rätt på allt. Nu finns vask med varmt och kallt rinnande vatten, kylskåp, fritös, induktionshäll och som kronan på verket en riktigt inbyggnadsgrill från Napoleon! Nåja, uteköket är ett projekt i evig utveckling och det fixas och trixas ständigt med nya funktioner.

Denna kunskap tänker vi dela med oss av i form av tips om byggnadsmaterial och utrustning. Vad som fungerar och vad som inte gör det. Vilka grillar är bäst och vad är lämpligt att ställa i ett poolområde, det är en ganska aggressiv miljö med kloraminer i luften och kanske salt ovan på det. Det gör att rostfritt inte alltid verkligen förblir rostfritt i pool miljön. De tester vi gjort med 5 olika grillmärke visar tydligt att Kinesiska produkter med sina "5 x Stainless steel" märkning inte fungerar. De rostar upp som en gammal Fiat 500, utan underredsbehandling, när du ställer dem i ett poolområde med klorerat vatten i närheten.

Grillen måste vara gjord i syrafast rostfritt stål eller i alla fall rostfritt stål av mycket hög kvalité annars börjar synliga detaljer bli rostanfrätta ganska så fort. Man kan dock motverka det genom att applicera t.ex. 5-56 när man rengjort grillen inför säsongen.

Oavsett så brinner vi mycket för att göra det mesta av den Svenska sommaren och kan man få till ett "one click" BBQ område, helst under ett uterumstak, där man snabbt kan gå ut och laga till exempel middag så är det helt underbart! För att inte tala om poolparty med grillat och kompisar.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.