-
Butiken

GreenMachine - Äntligen i Sverige!

Nåja - inte riktigt än - kommer in i maj 2021 - Poolklubben lanserar sin största nyhet någonsin! Vår egen full inverter poolvärmepump med helt banbrytande teknologi - helt utan mellanhänder!


Jaha - vem kunde tro det!?

Att vi skulle ta steget ut på poolvärmepumps marknaden? Men det ena leder till det andra brukar man säga och i detta fallet så var det faktiskt (som vanligt) våra konkurrenters eller leverantörers beteende som fick oss att agera! Läs nedan vad som ledde fram till beslutet att ta oss an denna monumentala uppgiften!

JAHA SÅ NU STÅR VI UTAN EN VIKTIG DEL I VÅRT SORTIMENT!

Efter att under några år sålt poolvärmepumpar från stora märke som Hayward, Zodiac och Astralpool och både köpt av generalagenter i Sverige och importerat från Europeiska distributörer. Så kom vi  fram till att deras reservdelslager är så långt bort från Sverige att det är helt ohållbart för oss att sälja dem! Vi har genom åren, vid ett antal tillfällen, varit med om att det tagit upp till 10 veckor att får fram en enkel reservdel som t.ex. ett styrkort! Detta till kunder som därför fått stå utan värme i poolen en hel sommar!

Nej! Vi är ju vana vid en helt annan servicenivå till våra kunder och när vi blev varse hur det låg till med reservdelarna så tog vi helt enkelt bort alla de modeller som vi sålde från vår hemsida. Detta vill vi inte ha på vårt samvete! Ska vi sälja nått så ska det bane mig finnas både reservdelar och service inom rimlig tid!

Efter lite funderande så tänkte vi så här:

Varför ska vi köpa in poolvärmepumpar från dyra distributörer när vi själva kan importera dem och sälja dem utan mellanhänder? Varför ska vi inte ha ett eget lager av reservdelar och ett eget lager med poolvärmepumpar och själva kunna kontrollera tillgången på dessa? Varför gör vi inte som vi gjorde den gången för 11 år sedan när vi åkte till världens största poolmässa i Lyon för att leta upp en egen tillverkare av poolkemikalier? Det var ju lyckosamt den gången!

Sagt och gjort, (2018) så styrde vi kosan mot Lyon igen och världens största poolbranschmässa! Väl där letade vi efter en egen tillverkare och råkade gå förbi ett företags monter som vi, vid första anblicken, trodde sålde avfuktare till inomhuspooler! Men som vid en noggrannare kontroll visade sig vara en helt unik liten Kinesisk tillverkare av exklusiva poolvärmepumpar! Nåja liten och liten, de säljer trots allt 20.000 poolvärmepumpar om året (och ökar varje år på den Europeiska marknaden)! Anledningen till att vi trodde att de sålde avfuktare var att produkterna i deras monter inte alls såg ut som något vi sett tidigare - de var ju snygga! 


Vi stegade in och frågade om deras produkter och fick helt frankt reda på att vi hade kommit till den tillverkaren som hade de tystaste och modernaste full inverter poolvärmepumparna som finns på den Europeiska marknaden! Det var åtminstone vad de påstod! Jaha du! Det låter väl ändå lite väl bra för att vara sant eller? Men vi blev ändå intresserade! Så vi frågade om de hade en distributör i Skandinavien och svaret blev exakt detsamma som vi fick från vår Spanska kemikalietillverkare för 11 år sedan! "Finns det pooler så långt norrut"? 

Vad som är så speciellt med dem? Jo förutom att kvalitén är otroligt hög på alla ingående komponenter och på själva bygget i sig så har de en helt ny banbrytande patenterad teknologi som de kallar Inverpad. Det betyder att den tar in luften på sidorna och blåser ut den bakåt och nedåt. Då kan man ställa sig frågan, vad är ljud? Jo - luft som vibrerar i olika frekvenser. så, alltså, tack vare denna tekniken så blir de otroligt tysta! Både för dig och dina grannar.

®

För hela historien om GreenMachine. . .

och dess inträde på den Svenska marknaden kan ni läsa mer i Poolvärmepumps guiden här. Där finns hela historien om hur den blev till och massor med tips om man ska köpa en Poolvärmepump. 

Vi skulle egentligen haft GreenMachine hemma på lager i början på mars månad (nu alltså) men pandemin har lett till en otrolig sjö-containerbrist i hela världen och samtidigt drivit priserna över 600% högre än för ett år sedan. Därför har lanseringen blivit blivit lite försenad. Så de kommer istället in i slutet på maj som det ser ut nu.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.