-
Butiken

DÅ VAR DET KLART!

Under alla år har vi utvecklat och utökat vårt sortiment under vår paroll - Allt till Pool & Spa - Utan Mellanhänder. Anledningen är ju att Poolbranschen alltid haft otroligt höga priser på grund av sitt stora antal distributörer, underdistributörer och alla andra som ska tjäna pengar på ingenting. Nu har turen kommit till att sänka priserna på sandfilter, ordentligt! Läs mer om hur den resan gick till nedan!

SANDFILTER AV HÖGSTA KVALITÉ DIREKT FRÅN VÅR SPANSKA TILLVERKARE - UTAN MELLANHÄNDER!

Låter det bra? Ja det tyckte vi med! Dessutom är, som sagt, en av våra viktigaste käpphästar att skära bort onödiga mellanhänder mellan tillverkarna och er kunder. Just därför kommer ni att se priser på våra sandfilter som är mycket lägre än vad ni är vana vid att se. Detta utan att göra någon som helst avkall på vare sig kvalité eller tillgång till reservdelar, service eller support - precis som vanligt när det gäller våra produkter!

Men vem tillverkar och hur lyckades ni få tag på dem? Jo det är en lång historia men vi kan säga så mycket att när en så bra tillverkare faller rakt ner i våra knä - via vår Spanska kemikalietillverkare - då var saken biff och testning påbörjades. Filtren tillverkas i Spanien och vi har testat och haft ett filter från dem i drift under en säsong. Problemet med att testa sandfilter är att det är en komponent som ska hålla i många herrans år så det är lite svårt att testa på kortare tid, 1 - 2 år förslår ju ingenting. Därför är rykte och omdöme från dem som använt dem under längre tid så viktigt. Så, vad som verkligen borgar för deras kvalité, är att fabriken är en av de största i Spanien på sandfilter med 100.000 tals filter sålda! Filter som alla jobbar med att rena spanska pooler, mer eller mindre året runt utan knot, så vi vet att kvalitén är hög!

Reservdelar är viktigt! Och vi kommer att ha varenda reservdel på lager! Precis som vi alltid har med våra egna varumärke / produkter. Detta tycker vi är superviktigt då vi ju inte tycker att saker ska gå sönder någonsin, men om olyckan skulle vara framme så ska man kunna få tag på reservdelar till produkterna. För sandfilter gäller detta ju inte under den närmaste framtiden utan på lång sikt så vi kommer att ha reservdelarna till alla filter på vårt eget lager alltid.

Nu till själva produkterna.

Vi har valt att endast ta hem filter med sidomonterad 6-vägsventil. Tidigare har vi rekommenderat toppmonterade 6-vägsventiler, men vi går faktiskt ifrån den rekommendationen. Anledningen är att vi vet att automatisk backspolning med automatisk vattenpåfyllning kommer att komma ut på marknaden till bra pengar inom kort. Dessa system är alltid för sidomonterade filter. Man vill ju inte gärna köpa ett filter idag som inte kommer att vara kompatibelt med framtiden om något år eller så.

Vi har valt att ta hem två modellserier

  • Falsterbo filtren är av lite högre kvalité och lite dyrare då själva tanken är tillverkade av glasfiberarmerad plast.
  • Smygehuk filtren är tillverkade av gjuten ABS plast, denna metod gör dem lite billigare men precis lika bra på att rena vattnet.

En glasfiberarmerad tank är mycket starkare och kommer inte att frysa sönder lika lätt som ett gjutet ABS filter. Men det finns inga garantier mot sönderfrysning. Tömmer man dem inte på vatten kan de båda frysa sönder. Men när man vinterstänger poolen så ska man ju alltid tömma sitt sandfilter på vatten, det gäller bägge modellerna. Gör man bara det så kommer ingen av dem att frysa sönder.

Bägge filterserierna kommer med samma dysor och 6-vägsventilen är exakt samma i båda modellserierna. Garantin är 3 år på dem bägge - dock gäller inte garantin för felaktigt handhavande eller för sönderfrysning av något slag. Det är ditt ansvar att tömma ditt poolsystem på vatten under vintern.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.