-
Butiken

CuLator - Äntligen!

Jadå! Äntligen fick vi hem CuLator produkterna från USA! Metallbortagare in Da House! Har man fläckar i poolen som inte går bort hur hårt du än skrubbar och vilket medel du än använder, då är sannolikheten stor för att du har fått en metallutfällning i vattnet och isåfall så har vi numera medicinen för det. Direkt från tillverkaren i Florida - Utan Mellanhänder!


Vi tänkte vi skulle vara smarta!

Vi har en kontakt som tar hem massor med containers från USA och det fanns massor med utrymme för lite lådor hit eller dit. Så bara skicka över grejorna så ser jag till att de hamnar i Sverige tullade och klara! Vad vi inte visste var att personen som lovade ovan skulle gå in i väggen (usch) och allt skulle bli försenat i över 5 månader!

Men nu har vi fått hem USA's största Pool metall borttagnings producents produkter och naturligtvis direkt från deras fabrik direkt till oss utan fördyrande mellanhänder!

CuLator - Tar bort och förebygger!

METALLUTFÄLLNINGAR ELLER METALLFLÄCKAR I POOLEN

Ja det är ett gissel när man plötsligt får metallutfällningar i poolen (metallfläckar)! Man tror man ska få bort dem med vanliga medel som klor eller liknade men de sitter som berget. Känns det igen så kan vi förklara. Källorna för metaller i vattnet är antingen att man fyllt poolen från en egen brunn eller för att det kommunala vattnet innehåller mycket metall från gamla rörledningar. Eller så kan det komma metall från nederbörden som härstammar från industriella utsläpp eller till och med vulkanutbrott någonstans på jorden.

Metallfläckar kan uppstå plötsligt och du behöver inte har gjort något speciellt med poolen utan plötsligt bara finns de där! Det beror på att vattnet kan bara ta mot en viss mängd metaller innan det blir utfällningar. Så du kan ha i princip samma vatten i poolen i 5 år när de här fläckarna plötsligt uppkommer. Kanske på plastdetaljer först men senare på liner eller kakelplattor. Det beror kanske på att det regnat som tusan hela våren eller hösten.

Hur blir man då av med de här fläckarna, jo vi har massor med super bra metallborttagningsmedel från Amerikanska CuLator. De har både förebyggande produkter och rena borttagningsprodukter. Även om vi inte rekommenderar att du fyller poolen från en egen brunn så har vi även produkter som tar bort metallerna medans du fyller poolen med brunnens vatten, du hittar Metaltrap här.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.