-
Butiken

Battle of the Robots - IRL!

Bildtexten ovan anspelar på Steven Spielbergs genombrottsfilm Närkontakt Av Tredje Graden. Även om han gjort några "små grejor" innan som Something Evil och Hajen. Så var det den som fick honom att lyfta! Iallafall i våra ögon (läs nördar). Rubriken anspelar på något helt annat och det är Robotarnas krig! Nu har ju inte vi gått och blivit en ny IMDb men läs nedan så kommer ni att förstå.

En väldigt lång och känslig historia. . .

Men vi kan inte låta bli att dela med oss av den, med er, våra kunder. Vi vågar inte dela med oss av alla detaljer eftersom det i dag finns bra verktyg för att översätta till och med så obskyra språk som Svenska. Vi anspelar i titeln på detta blogg inlägg på robotarnas krig men det är inte riktigt det som det här handlar om. Alltså inte  Terminators Cyberdyne Systems Model 101 utan det här handlar om Poolrobotar. Men det är nog så viktig. Åtminstone om man har pool eller säljer pooltillbehör som vi.

Under mässan i Barcelona 2019 så besökte vi världens näst största poolrobot tillverkare efter Maytronics. Om ni har följt våra inlägg här på bloggen så har ni märkt att något var på gång. De var väldigt intresserad av den Skandinaviska marknaden eftersom deras nuvarande försäljningskanal kommer att stängas inom ca två år om vi förstod det hela rätt. Därför var de hungriga på nya distributörer och när de fick höra att vi är den största enskilda återförsäljare i Skandinavien för Maytronics poolrobotar så blev de mycket intresserade!

Ett antal kontakter togs och där och då kunde vi ha lämnat Maytronics som märke och gått vidare som distributör av ett helt eget "brand" i Skandinavien! Ni vet ju vår slogan - Allt till Pool och Spa  - Utan Mellanhänder - Alltid! Nu såg vi ju möjligheten att skära bort en mellanhand och köpa direkt från fabrik! Så för vår del så vattnades det ju i munnen, vi kunde ju knipa agenturen för en väldigt duktig tillverkare av Poolrobotar!

Men. . .

Maytronics Svenska generalagent hade sett att någonting var på gång på vår hemsida och tog kontakt med oss. Vi förklarade helt rakt vad som var på väg att hända och de tyckte att det var väldigt tråkigt om vi skulle lämna dem som märke. (det tyckte vi också eftersom Maytronics är bäst, åtminstone om man ser till pris / prestanda). De började då antyda en del förändringar och ett större intresse för att samarbeta om vissa av våra hjärtefrågor. Bland annat det här med att vi alltid har velat få till en riktig instegsmodell som inte kostar för mycket. en modell som alla kan ha råd med helt enkelt.

När röken hade skingrats på slagfältet så kom vi ut som vinnare!

Ett nytt avtal är skrivet mellan oss och Maytronics! Avtalet säger kortfattat att vi endast ska sälja deras produkter de närmsta åren. I förhandlingarna som rullade mellan de olika parterna fram och åter fick vi till ett avtal som ger oss exklusivitet på den nya M600 modellen som är en av två nya modeller som den Svenska generalagenten beslutat sig för att ta in.

Viktigast av allt för oss!

Vi fick förhandlat ner priset på Maytronics nya modell Dolphin E10  så långt att vi nu äntligen har uppfyllt vår dröm om att kunna sälja en poolrobot som all kan ha råd med!! Vi klättrade över "the wall" och tog oss hela vägen ner till ett pris ut till kund på 6.495kr inklusive moms och frakt - Det har aldrig hänt tidigare att en så pass bra maskin kunnat säljas till ett så pass lågt pris.

Sen att den nya Topp modellen Dolphin M600 kom med i dealen är vi såklart lika stolta över, vi har testat den och vi har bara en sak att säga - O My God! En kraftfullare robot har vi aldrig testat! Men mer om allt detta kan du läsa under de olika modellerna nedan och på vår nya sida Poolrobot Guiden.

Nu hoppas vi på en skön vår och en vidunderlig sommar!

Just det filmen!


Den är lite speciell och egentligen gjord för sociala medier (början). . .

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.