-
Butiken

Aseko + Poolklubben = Sant!

Det är inte ofta - men det händer! Vadå tänker ni? Jo att vi gamla IT nissar kan bli så förälskade i en tillverkares produkter som vi blivit i ASEKO's. Men vi är ju av ett speciellt släkte då vi oftast tycker att saker som vi testar i poolbranschen är otroligt gammalmodigt designade, både mjukvarumässigt och hårdvarumässigt. Där skiljer Asekos produkter ut sig rejält med bra användarinterface och smart programmering samt genomtänkt design!


Vi snubblade över detta tjeckiska märke. . .

Vi snubblade över detta tjeckiska märke när vi märkte att allt fler av er kunder efterfrågade någon form av automatisk doseringsutrustning till era pooler - Jaha - tänkte vi! Vi får väl börja gräva där vi står för att se vad som finns och se vad som är bäst. Kvalité och funktion ligger oss varmt om hjärtat som bekant så det var bara att börja studera pool-omvärlden åter en gång!

Ett märke stack ut nästan direkt och det var tjeckiska Aseko, dels frågade många av våra kunder om deras produkter och dels så hittade vi ganska många oberoende tester på nätet som alla pekade i samma riktning --> Aseko. Dessutom hade en nära samarbetspartner till oss, i princip, tjatat hål i huvudet på oss om hur förträffliga Asekos produkter var, han hade nämligen jobbat med deras produkter i Tyskland sedan 6 år tillbaka redan och kunde bedyra att han aldrig hade varit med om en som vare sig gått sönder eller som hade visat fel värde!

Så vi gjorde samma sak som vi alltid gjort!

Vår slogan är ju Allt till Pool & Spa - Utan Mellanhänder! Så vi vände oss naturligtvis direkt till Aseko i Tjeckien och frågade om vi kunde få sälja deras produkter. Det visade sig svårare än allt annat. Först fick vi inte svar och sen när vi väl fick kontakt så var de helt ointresserade (påminde mycket om när vi försökte köpa Maytronics poolrobotar direkt av fabriken i Israel 2011) och tyckte att vi skulle vända oss till deras nybakade Svenska generalagent! För oss är det snudd på en förolämpning och ordet generalagent har något gammalt och härsket över sig i våra sinne.

Det visade sig att de hade gett generalagenturen till Pahlén!

Svårsmält men vad gör man!? :) Vi får väl åka till Stockholm och ta ett möte för att se vilket virke de är gjorda av. Sagt och gjort! Fortsättning följer i doseringsguiden (länk kommer)!

 


Det här med att vi inte importerar dessa själv!

Ja det kan faktiskt vara helt ok beroende på hur företaget är som man handlar av. Pahlén är ett gammalt stabilt poolföretag med sitt huvudkontor i Stockholm och mitt intryck var mycket bra under mitt första möte med dem i onsdags i förra veckan! Vi har ju några andra produkter som vi inte tar direkt från fabriken, bland annat Maytronics poolrobotar. Det visade ju sig vara ett lyckokast då generalagenten för Maytronics i Sverige är ett superseriöst bolag och tillsammans har vi ju utvecklats till att bli deras största enskilda återförsäljare i Sverige!

Pahlén verkar vara av samma virke med en superseriös framtoning, stort servicelager och duktiga tekniker. Det är superviktigt för oss att veta att vi kan få tag på reservdelar och garantiservice till våra kunder om en så här dyr produkt skulle fallera! 

OBS: Om ni funderar på att köpa en Aseko doseringsutrustning eller saltklorinator till er befintliga eller nya pool så var försiktiga så ni inte köper en parallellimporterad Aseko produkt! Det finns åtskilliga mindre seriösa aktörer på marknaden som via olika kanaler sidoimporterar dessa. Det är ingen framtidssäker väg och så mycket tjänar man inte på att köpa en parallellimporterad modell att det är värt risken att stå utan service i Sverige om något skulle hända! Pahlén är generalagent i Sverige och sköter service och garantier på de produkter som de säljer (punkt).

Lite om automatisk dosering

Det går ut på att man med hjälp av flytande klor (hypoklorit) och flytande pH minus (saltsyra) reglerar värdena i sin pool automatiskt. För att göra detta krävs att man har en liten datorstyrning och två väldigt exakta små pumpar (peristaltiska pumpar) som kan doserat ut rätt mängd klor eller pH minus i poolen. För att datorn ska kunna veta hur mycket som ska pumpas ut krävs programvara och två stycken givare / sensorer eller prober som det heter på engelska. Annars vet ju inte datorn / programmet värdena i poolen och kan såklart inte pumpa ut rätt mängd.

Anledningen till att man reglerar pH värdet med saltsyra är för att hypoklorit inte är pH neutralt utan hela tiden höjer pH värdet i vattnet. Därför kan man reglera pH värdet med hjälp av pH minus. Exakt samma sak gäller för en saltklorinerad pool.

Storebror till den modell som finns på bild här i bloggartikeln kan även pumpa ut rätt mängd Algdräp och AntiFlock i vattnet och på så sätt skapa ett helt automatiserat system. Nu tycker vi ju att det är vansinnigt dyra system men tid är pengar och vill man ligga på topp så har vi kommit fram till att valet är lätt för Aseko är helt klart världsledande på området. Läs mer under produkterna nedan!

Nedan ser ni kopplingsschemat till storebror Asin Home och detta är endast för kemikalierna. Sen kan man dessutom koppla in och styra allt från lampor till poolpumpar och allt annat från dess smarta appstyrning eller direkt i teknikrummet!


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.